החלטה בתיק סע"ש 56454-05-13
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה בנצרת |
56454-05-13
27.1.2014 |
|
בפני : מירון שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שמעון חמו עו"ד יניב נשיא |
: מודגל מתכת (99) בע"מ עו"ד דפנה שמואלביץ ואח' |
| החלטה | |
1. לפני בקשה מטעם הנתבעת למחיקת סעיפים 47 ו- 48 מתצהיר התובע מחמת היותם "הרחבת חזית" אסורה ביחס לעילות התביעה שבכתב התביעה. לטענת הנתבעת, התובע טען במסגרת כתב התביעה כי יש להורות על ביטול פיטוריו ועל השבתו לעבודה וכן לסעדים כספיים בגין פיטוריו. בתצהיר עדותו, כך טוענת הנתבעת, מעלה התובע לראשונה טענות בעניין התנהלות מנכ"ל הנתבעת אשר יש בן כדי ללמד לטענתו על קבלה אסורה של טובות הנאה מצד מנכ"ל הנתבעת. לטענת הנתבעת, טענות אלו אינן נזכרות בכתב התביעה, הן חורגות מגדר המחלוקת בתיק ללא שנתבקשה רשות לכך מבית הדין. מלבד זאת, נטען, כי לטענות אלו אין רלוונטיות לעילות התביעה שכן אפילו היו נכונות, דבר שמוכחש, לא נטען אפילו על ידי התובע כי יש להן קשר לפיטוריו. כן נטען, כי הטענות מבישות ופוגעות בשמו הטוב של המנכ"ל וכי מדובר בניסיון פסול להלך אימים.
2. התובע, בתשובתו לבקשה, טען כי כתב התביעה פורש יריעה עובדתית אשר נועדה ללמד על חוסר תום הלב שבפיטוריו ועל העוול שנגרם לו. בסעיפים אותם מבוקש למחוק, טוען התובע, יש כדי להסביר כיצד נוצל על ידי מנכ"ל הנתבע, על דרכי פעולתו ועל דרכו להשתמש לרעה בסמכויותיו ובתפקידו על מנת לממש את מטרתו. מכאן, שאין בסעיפים אלו בתצהיר כדי לשנות את גדר המחלוקת או את עילת התביעה. לטענת התובע, מדובר בפירוט של עיקר העובדות שכבר נטענו בכתב התביעה. כן טוען התובע כי בסעיפים אלו יש כדי להראות כי הוא מגיע לבית הדין ב"ידיים נקיות" שהרי אילו היה חפץ ברעת המערכת כפי שנטען כלפיו בפיטוריו, היה יכול לעשות כן בנקל לאור האמור בסעיפים אלו. כן נטען, כי באמור בסעיפים אלו בתצהיר יש כדי להשלים את המסכת העובדתית בדבר נסיבות פיטוריו.
3. ההלכה היא כי האיסור "להרחיב חזית" משמעו כי בעל דין אינו רשאי לחרוג מגדר המחלוקת, כפי שהוצבה בכתבי הטענות, אלא אם כן נענה בית המשפט לבקשתו לתקן את כתבי טענותיו, או אם הצד שכנגד נתן לכך את הסכמתו, במפורש או מכללא (ע"א 6799/02 יולזרי משולם ואח' נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ - סניף בורסת היהלומים ואח', פ"ד נח (2) 145 וכן ע"א 759/76 צביה רמי ומשה פז נ' יצחק נוימן פ"ד לא (2) 169).
4. בענייננו, יש לבחון האם הסעיפים אותם מבוקש למחוק מתצהיר התובע, כוללים עובדות וטענות אשר לא נטענו בכתבי הטענות מטעם התובע ולו בדרך כלשהי וכי אכן מדובר בחריגה מגדר הפלוגתאות שבתיק כאשר פירוט טענה ללא הוספת טענה חדשה או שינוי מהות הטענה, אינו מהווה הרחבת חזית.
5. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את הסעיפים אותם מבקשת הנתבעת למחוק מתצהיר התובע, אל מול הפלוגתאות אשר הוגדרו בכתבי הטענות של הצדדים, אני סבור כי יש באמור בסעיפים אלו כדי להרחיב את היריעה העובדתית באופן אשר חורג משמעותית מגדר המחלוקת בתיק.
6. תחילתו של ההליך היתה בבקשה לסעד זמני שביקש התובע ולאחר מכן כתב תביעה שהגיש, בהם טען לפיטורים בשל אפליה מחמת גיל "במסווה של חוסר אמון וחוסר שביעות רצון מתמשך מתפקודו". כן טען התובע לפגמים בהליך הפיטורים. בתמצית, טען התובע כי טרם פיטוריו עבד 35 שנים בנאמנות ובהצטיינות. לטענתו בכתב התביעה, חילופי המנכ"ל לפני כחמש שנים הביאו למדיניות חדשה בנתבעת אשר כללה פיטורים מאסיביים של עובדים בכירים מעל גיל 55 שנים. לטענתו, גם הוא "סומן" כמי שיש לפטרו ועל כן נרקמה כנגדו "עלילת שווא". התובע מתאר השתלשלות עניינים עובדתית המפרטת כיצד ניסו לטענתו גורמים בנתבעת לטפול עליו מעשים שיש בהם כדי להביא לחוסר אמון בו וכיצד על אף נסיונותיו אל מול המנכ"ל לשנות מרוע הגזירה, פוטר בסופו של דבר.
7. בסעיפים 47 ו- 48 לתצהירו, מפרט התובע, תחת הכותרת "טובות הנאה שקיבל מר ריינשמיט שבידיעתי ואותם לא חשפתי כהוכחה לתום ליבי", בעיקר, כיצד לטענתו השיג המנכ"ל טובות הנאה, על חשבון הנתבעת, באמצעות התובע עצמו. כל זאת, כך בתצהיר, ללמד על כך שכוונותיו טובות, שהרי אלמלא כן, היה עושה שימוש במידע אודות מעשים חמורים מהמעשים המיוחסים לו בפיטוריו.
8. לטענות עובדתיות אלו, אין זכר ורמז בכתב התביעה. אין מדובר במקרה זה כטענת התובע אך ורק בפירוט והבהרה של כתב התביעה ובהקשר זה יצוין כי טענות אלו לא נזכרו אפילו בנספח ה', הוא לדברי התובע בכתב התביעה, מכתב אותו שלח למנכ"ל הנתבעת "מעומק ליבו" על מנת לשנות את החלטתו ולשכנעו כי אינו מקבל טובת הנאה מהמעשים בהם מואשם.
9. מכתב התביעה ניתן ללמוד כי התובע מייחס למנכ"ל הנתבעת חלק במציאת "תירוץ" לכאורה לפיטורי התובע, אולם, כמימוש מדיניות של הנתבעת בלבד. לא ברור כיצד אי חשיפת מעשים אלו (עד כה), שגם לתובע יד בם, עשויה ללמד על כוונת התובע שלא להרע "למערכת" ועל תום ליבו כפי שטוען בתצהיר. זאת ועוד, אילו מבקש התובע, כפי שטוען לראשונה בתגובתו לבקשה נשוא החלטה זו, ללמד בתיאוריו בסעיפים 47 ו- 48 על שיטה ודרך פעולת המנכ"ל באופן שיש בם כדי לתמוך בטענותיו כנגד פיטוריו, היה עליו לפרטם בכתב התביעה כחלק מעילות התביעה.
10. אשר על כן הנני נעתר לבקשה ומורה על מחיקת סעיפים 47 ו- 48 מתצהירו של התובע. הוצאות בקשה זו בהן יהיה על התובע לשאת, יובאו בחשבון בסיום ההליך.
תצהירי הנתבעת יוגשו בתוך 10 ימים מהיום.
11. למעקב המזכירות בהתאם.
ניתנה היום, כ"ה בשבט תשע"ד (27 ינואר 2014) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
|
מירון שוורץ, שופט |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב בני ברק עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב מודיעין עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב רמלה עורך דין ב בת ים עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב אזור עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב סביון עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב נהריה עורך דין ב טבריה עורך דין ב ראש פינה עורך דין ב קרית שמונה עורך דין ב ירכא עורך דין ב כפר ראמה עורך דין ב זכרון יעקב עורך דין ב אור עקיבא עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב נוף הגליל עורך דין ב נשר עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב מגדל העמק עורך דין ב קיבוץ לוחמי הגטאות עורך דין ב קיסריהאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשקלון עורך דין ב אשדוד עורך דין ב באר טוביה עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב ערד עורך דין ב קיבוץ זיקים עורך דין ב קרית מלאכי עורך דין ב נתיבות עורך דין ב ניר הבניםאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב מודיעין עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גדרה עורך דין ב כפר רותירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב שורשאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב רעננה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חדרה עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב בני ציון עורך דין ב בנימינה עורך דין ב קדימה עורך דין ב קיסריה עורך דין ב תל מונד עורך דין ב רמת השרוןיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתחיפה והקריות
עורך דין ב חיפה עורך דין ב קרית מוצקין עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב קריית אתא עורך דין ב קריית חיים עורך דין ב חדרההצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.